Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). zamknij

 Polityka Prywatności serwisu www.nanovital.pl 

1. Informacje ogólne 

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług zakupowych poprzez Serwis nanovital.pl. 

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 

2. Administrator danych osobowych 

Administratorem Pani/Pana danych osobowych są Marcin Frączek oraz Rafał Kozieł - wspólnicy spółki cywilnej Nanovital s.c. Marcin Frączek Rafał Kozieł z siedzibą w Tarnowcu (33-112), ul. Widokowa 15, NIP spółki 9930659519, REGON: 363904298 

We wszelkich sprawach dotyczących przetwarzania Pani/Pana danych osobowych przez wspólników Nanovital s.c. oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych należy kontaktować się na adres email: biuro@nanovital.pl w tytule wiadomości wskazując „Dane osobowe”. 

3. Rodzaje danych osobowych 

W związku z korzystaniem przez Użytkowników z Serwisu Administrator przetwarza następujące dane: 

Imię i nazwisko, adres, numery kontaktowe oraz inne dane, podane w zakresie niezbędnym do wykonania umowy lub realizacji obowiązku ustawowego. Przetwarzane dane osobowe zaliczają się do kategorii zwykłych danych osobowych. 

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez Użytkownika oraz gromadzenie plików „cookies”. Szczegółowe informacje o plikach „cookies” wykorzystywanych w Serwisie, dostępne są w zakładce „Pliki cookies”. 

4. Podstawa przetwarzania 

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika (art. 6 ust. 1 lit a RODO) oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit c RODO) lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy ( art. 6 ust. 1 lit b RODO) 

5. Cel przetwarzania 

Dane podane w formularzach dostępnych w Serwisie są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, w tym w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, w celu wykonania umowy i zrealizowania dostawy towaru, w celu zgłoszenia reklamacji towarów, w celu marketingu i promocji towarów. 

6. Osoby trzecie 

Dane osobowe mogą być udostępnione podmiotom powiązanym z Administratorem Danych Osobowych lub osobom trzecim wyłącznie w celach, o których mowa w punkcie 5 powyżej. Dane pozyskane w celach marketingowych mogą być udostępnione pod warunkiem wyrażenia Panią/Pana odrębnej zgody. 

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.nanovital.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. 

7. Uprawnienia użytkownika 

Osobie, której dane dotyczą w każdej chwili przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych. Osobie tej przysługuje również prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych – w zakresie, w jakim dane przetwarzane są na podstawie zgody osoby. 

8. Zmiany w Polityce Prywatności 

Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w Polityce Prywatności Serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany przepisów prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego Serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały dla użytkowników Serwisu. 

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej Polityki Prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w stopce serwisu www.nanovital.pl.