Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny. Więcej informacji o plikach cookie oraz celach ich stosowania znajduje się w POLITYCE PRYWATNOŚCI sklepu. W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.
zamknij

Mleczko pszczele Albeena 50 g + 10 g GRATIS

Indeks:

108,99 zł
Brutto

100% czyste i świeże mleczko pszczele od Albeena to naturalny pszczeli produkt, najwyższej jakości, o gwarantowanym stężeniu 2% kwasu 10-HDA.
Nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów.

Ilość

  DARMOWA DOSTAWA

PRZY ZAKUPACH OD 250 ZŁ

 

ZAKUPY BEZ REJESTRACJI

  PRAWO ODSTĄPIENIA OD UMOWY

ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ

Mleczko pszczele, inaczej zwane mlekiem pszczół, jest wydzieliną gruczołów gardzielowych pszczół robotnic. Mlekiem tym żywią się młode pszczoły przez pierwsze trzy dni swojego życia oraz królowa – matka, która zapewnia przetrwanie kolonii roju.

W skład mleczka pszczelego wchodzą:

  • - woda (67%)
  • - białka (12,5%)
  • - cukry proste (11%)
  • - kwasy tłuszczowe (5%)
  • - minerały (potas, wapń, sód, cynk, żelazo, miedź, mangan)
  • - enzymy
  • - prohormony
  • - aminokwasy
  • - witaminy z grupy B, takie jak B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 (kwas foliowy), B12.

Zawartość tych ostatnich jest większa niż w drożdżach piwnych.

Mleczko pszczele jest naturalnym źródłem acetylocholiny oraz kwasu 10-HDA (kwas 10 – hydroksydekanowy). Acetylocholina ma korzystny wpływ na choroby związane z układem nerwowym i służy jako neuroprzekaźnik. Kwas 10-HDA (kwas 10 – hydroksydekanowy) chroni organizm przed patogenami (bakterie, grzyby, wirusy) i pomaga je eliminować. Te dwie substancje występują w postaci naturalnej wyłącznie w czystym mleczku pszczelim.

Mleczko pszczele Albeena nie zawiera żadnych śladów pestycydów, antybiotyków, wosku, zarodników pleśni i innych zanieczyszczeń wg badań przeprowadzonych w laboratorium Applica w Niemczech. Skany badań do wglądu znajdują się w zakładce Załączniki.

Mleczka pszele

Główne zalety przyjmowania mleczka pszczelego:

  • - przyczynia się do długiego życia, dobrego zdrowia, wzmacnia odporność
  • - wspomaga działanie układu krążenia, reguluje ciśnienie krwi, normuje kwasy znajdujące się we krwi
  • - jest regeneratorem komórek i wzmacniaczem układu immunologicznego
  • - pomaga w stanach stresu i depresji
  • - wzmacnia płodność i potencję, zmniejsza ryzyko poronienia, opóźnia oznaki menopauzy
  • - redukuje oznaki powolnego trawienia, przyspiesza metabolizm
  • - wykazuje działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwdrożdżakowe
  • - redukuje zmęczenie fizyczne i psychiczne oraz wzmacnia układ nerwowy
  • - przeciwdziała wczesnym oznakom starzenia, redukuje zmarszczki

MLECZKO PSZCZELE MOŻNA BEZ OBAW STOSOWAĆ U DZIECI!
Wpływa bardzo dobrze na wzmocnienie odporności, pomaga zwalczać schorzenia dróg oddechowych (przeziębienia, zapalanie oskrzeli, zapalenie płuc), działa przeciwzapalnie.

PROBLEMY ZDROWOTNE, NA KTÓRE WARTO STOSOWAĆ MLECZKO PSZCZELE.

Wzmacnianie układu odpornościowego
Kiedy system odpornościowy nie funkcjonuje prawidłowo mogą pojawić się różne choroby. Jest to szczególnie polecane w okresie jesienno-zimowym.

Stany zapalne
Mleczko jest naturalnym antybiotykiem, dlatego ma działanie przeciwzapalne, pomaga w leczeniu oraz zapobieganiu różnych chorób zakaźnych. Dzienne porcje zależą od stopnia reakcji zapalnej.

Choroba Alzheimera
Mleczko pszczele zawiera dużą ilość acetylocholiny, która jest niezbędna do przekazywania impulsów nerwowych. Ostatnie badania pokazują, że stosowanie mleczka zatrzymuje procesy zwyrodnieniowe w ośrodkowym układzie nerwowym (OUN), a nawet pomaga odbudować obumarłe komórki.

Choroby nowotworowe
Tylko w czystym mleczku pszczelim znajduje się kwas 10-hydroksy-2-decenowy (10-HDA), który hamuje rozwój komórek nowotworowych.

Niepłodność u kobiet
Mleczko zwiększa poziom hormonów luteinizujących we krwi, które wspomagają owulację. Zaleca się spożywanie mleczka kobietom, które mają nieregularne cykle miesiączkowe oraz tym, których jajniki słabo pracują.

Ochrona przed poronieniem
Mleczko zwiększa poziom progesteronu we krwi, który pomaga utrzymać ciążę. Miesiąc przed planowaną ciążą oraz w ciągu pierwszych dwóch miesięcy ciąży należy spożywać dziennie 1 g, na czczo, 30 minut przed posiłkiem.

Ciąża
Mleczko pszczele zawiera najważniejsze składniki potrzebne do prawidłowego rozwoju płodu. Spożywanie mleczka pszczelego zaleca się w ciągu pierwszych 60-80 dni ciąży, 1 g dziennie. Poprawia stan hemoglobin oraz zwiększa ilość czerwonych krwinek. Może być również skuteczne w przypadku zatrucia toksynami w drugiej połowie ciąży.

Po porodzie
Przyjmowanie mleczka pszczelego po porodzie wzmacnia laktację.

Niepłodność męska, impotencja
Stosowanie mleczka pszczelego zwiększa poziom testosteronu we krwi, który ma istotny wpływ na układ hormonalny u mężczyzn cierpiących na niepłodność czy impotencję.

Cukrzyca
Mleczko pszczele obniża odporność organizmu na insulinę, tzn. trzustka uwalnia się spod przymusu wzmożonej produkcji insuliny.

Depresja, brak apetytu.
Mleczko ma też działanie antydepresyjne, zmniejsza niepokój i napięcie psychiczne. Poprawia samopoczucie, likwiduje bezsenność oraz objawy depresyjne. Działa również w przypadku braku apetytu.

Osteoporoza
U kobiet po 45. roku życia spada produkcja estrogenu. Brak tego hormonu powoduje osteoporozę. Mleczko wspomaga pracę jajników, pobudza wytwarzanie estrogenów, które z kolej przyczyniają się do odkładania wapnia w kościach, zapobiegając osteoporozie.

Menopauza
W 2004 roku w Klinice Ginekologii w Sofii przeprowadzono badania, w których brało udział 55 kobiet będących w okresie przekwitania. Podczas kuracji 90 dniowej, panie dostawały dziennie 0,5-1 g mleczka pszczelego. U większości z nich objawy typowe dla menopauzy, tj. zaburzenia rytmu serca, krążenia, osteoporoza, nadmierne owłosienie, ustąpiły lub zmniejszyły swoje nasilenie.

Skleroza, miażdżyca
Mleczko obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi oraz zapobiega ich osadzaniu się na ścianach żył.

Otępienie starcze, demencja
Mleczko pszczele poleca się do zmniejszenia efektów starzenia się. Spowalnia ono ten proces oraz poprawia pamięć.

DAWKOWANIE
Dla uzyskania lepszych rezultatów mleczko należy zażyć 30 min przed śniadaniem oraz godzinę - dwie przed kolacją, umieszczając mleczko pod językiem, pozwalając rozpuścić mu się przed połknięciem. Mleczko pszczele można również podawać z miodem.
Dorośli

Zaleca się dzienną dawkę 1-5 g w kuracjach 30 - 90-dniowych, po których należy robić przerwy 10 - 30-dniowe. W poszczególnych przypadkach można przekroczyć dawkę 5 g, jednak wtedy kurację powinny być krótsze, a przerwy między nimi dłuższe.

Dzieci
Nie podawać dzieciom poniżej 12 miesiąca życia!
Nie podawać mleczka pszczelego dzieciom uczulonym na miód!
Zalecana dawka dla dzieci to połowa lub jedna czwarta dawki przyjmowanej przez dorosłych w zależności od wieku i wagi. Jeżeli dziecko nie spożywało jeszcze produktów z miodu na początek należy podać dziecku 0.2 grama.

PRZECIWWSKAZANIA
Nie zaleca się spożywania mleczka pszczelego osobom uczulonym na produkty pszczele takie jak miód, propolis czy pyłek.
 Osobom z nadciśnieniem nie zaleca się spożywania dużych dawek mleczka pszczelego, bowiem ma ono właściwość energetyzującą i samo w sobie może spowodować wzrost ciśnienia. Osoby z nadciśnieniem oraz z bardzo niskim ciśnieniem krwi powinny dawkować spożycie mleczka pszczelego pod nadzorem lekarza. Nie zaleca się spożywania mleczka pszczelego w ostatnich dwóch trymestrach ciąży. Nie można stosować przy wrzodach żołądka bądź innych chorobach żołądka! Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może byś stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego stylu życia. Nie pozostawiać w miejscach dostępnych małym dzieciom. 

OPAKOWANIE
Słoiczek z mleczkiem pszczelim umieszczony w izotermicznym opakowaniu ze styropianu, 2 łyżeczki do odmierzania o pojemności 0,5 g i 1 g, ulotka informacyjna.

Mleczko pszczele - zestaw

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce w temperaturze 2-6s C.

SKŁAD
100% świeżego i czystego mleczka pszczelego bez dodatków i konserwantów.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1260kJ/301 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 14 g
w tym cukry 12,5 g
Białko 14,7 g
Sól 0,01 g

Pliki do pobrania

Badania Albenna

Wyniki badań laboratoryjnych mleczka pszczelego Albeena

Pliki do pobrania (1.25M)

3 innych produktów w tej samej kategorii: