Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). zamknij

BIO Białko z ryżu 200g

Indeks:

24,99 zł
Brutto
Ilość

  • Twoje zakupy są bezpieczne! Zobacz naszą <a href="https://nanovital.pl/pl/content/12-polityka-prywatnosci" target="_blank">Politykę Prywatności.</a> Twoje zakupy są bezpieczne! Zobacz naszą Politykę Prywatności.
  • Transport kurierem FedEx! Wszystkie paczki są ubezpieczone! Transport kurierem FedEx! Wszystkie paczki są ubezpieczone!
  • Zwrot produktu. Gwarantowana możliwość zwrotu! Zwrot produktu. Gwarantowana możliwość zwrotu!

Czym jest ekologiczne białko z ryżu?

Na niezliczonej ilości tarasów ziemnych w Chinach uprawiane są miliony roślin ryżu. Na szczycie niewysokich, bo mających ok. 60 cm roślin, znajdują się wiechy, w których dojrzewają ziarna ryżu – surowiec, z którego pozyskiwane jest cenne dla zdrowia białko. Ziarno ryżu składa się w ponad 70 proc. z węglowodanów i w 7 proc. z białka. Zawiera też składniki mineralne i witaminy. Pozyskanie protein z ryżowych ziaren wymaga wprawdzie obróbki fizycznej i enzymatycznej ziaren, ale w rezultacie uzyskuje się produkt, który z powodzeniem może zastąpić białko mleczne lub sojowe. Białko z ryżu znajdujące się w naszej ofercie pochodzi z upraw czystych, prowadzonych naturalnymi metodami, dlatego każda porcja tego produktu to dla organizmu samo zdrowie.

Dlaczego warto korzystać z ekologicznego białka z ryżu?

Ekologiczne białko z ryżu to źródło cennych aminokwasów – w tym egzogennych, czyli takich, które muszą być dostarczone do ustroju z zewnątrz. Jeśli budujesz masę mięśniową, ryż jest świetnym wyborem. To roślina świetnie tolerowana przez osoby mające skłonności do alergii. Ziarno nie zawiera glutenu i mlecznej laktazy – dlatego twoje jelita będą ci wdzięczne za tak łagodny składnik diety. Ekologiczne białko z ryżu stanowi znakomitą alternatywę dla innych rodzajów białek roślinnych – to dietetyczna gratka o delikatnym smaku dla wegan i wegetarian.

Jak wykorzystać ekologiczne białko z ryżu?

Produkt ten możesz dodawać do każdego posiłku przygotowywanego na słodko lub słono: zup, sosów, wypieków. Możesz przygotować z niego proteinowy napój na bazie wody lub potraktować jako sypki dodatek do sałatek czy kanapek. Jeśli trenujesz, ekologiczne białko z ryżu powinno być obowiązkowym składnikiem twojego wysokoproteinowego menu.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Białko z ryżu

Kraj pochodzenia:

Chiny

Ilość netto:

200g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Suplement Diety: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane, jako zamiennik zróżnicowanej diety.

Białko z ryżu wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1606 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
Węglowodany 0,7 g
w tym cukry b.d.
Białko 80,8 g
Sól 0,47 g
37 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: